Home / Inspiratie / Kennis / Waar moet je op letten bij het uitzoeken van glazen met logo?

Waar moet je op letten bij het uitzoeken van glazen met logo?

Glazen, ze komen in ontelbaar veel vormen en maten en zijn er voor iedere dranksoort. En het mooie? Je kan ze helemaal personaliseren met logo en al. Een gemiste kans dat veel (horeca)ondernemingen dit nog niet doen, want het is een subtiele, maar krachtige manier voor merkpromotie. Maar hoe kies je de perfecte glazen uit die niet alleen functioneel zijn, maar ook je merkidentiteit uitstralen? We leggen het je graag uit!

 

1. Kies het gewenste type glazen

De eerste stap voordat je het glazen bedrukken uitbesteed is het bepalen van het type glas dat het beste bij je merkidentiteit past. Of je nu een stijlvolle cocktailbar runt of een gezellige buurtkroeg, de keuze van je glaswerk zegt veel over je merk. Ga je voor bierglazen of bierpullen? Heb je ook wijnglazen en gin tonic glazen nodig? En vergeet de reguliere drinkglazen niet. Elk type glas brengt zijn eigen vibe met zich mee en kan je helpen om precies de juiste toon te zetten.

 

2. Bepaal het design

Nu je het type glas hebt gekozen, is het tijd om over het design na te denken. Dit is waar je je creativiteit de vrije loop kan laten, maar je kunt het natuurlijk ook volledig uitbesteden. Wil je dat je logo groot en in het oog springend is of geef je de voorkeur aan iets subtiels? De sleutel is om een ontwerp te kiezen dat je merkverhaal versterkt en ervoor zorgt dat je gasten zich jouw merk zullen herinneren, elke keer als ze een slok nemen.

 

3. Stel de druktechniek vast

De keuze van de druktechniek is net zo belangrijk als het design zelf. Van bedrukken tot graveren, elke techniek heeft zijn charme en kenmerkende eigenschappen. Met beide opties zijn de mogelijkheden eindeloos. Bij het bedrukken kun je kiezen voor een kleurrijk schouwspel of juist alleen je logo op al je glazen. Met graveren laat je eenvoudig een complex lijnwerk op je glazen terugkomen of bijvoorbeeld een subtiele tekst

 

4. Ga voor goede kwaliteit

We kunnen dit niet genoeg benadrukken: de kwaliteit van je glazen is essentieel. Niet alleen voor de glazen, maar ook voor de bedrukking. Je wilt namelijk niet dat de bedrukking al na 2 wasbeurten wegslijt. Investeer in hoogwaardig glaswerk dat bestand is tegen de uitdagingen van dagelijks gebruik, want goedkoop is duurkoop.

 

5. Bestel het juiste aantal glazen

Tot slot, denk goed na over hoeveel glazen je nodig hebt. Hoewel het verleidelijk kan zijn om in grote hoeveelheden te bestellen om kosten te besparen, wil je niet eindigen met een overschot aan glaswerk dat je niet gebruikt. Aan de andere kant, te weinig bestellen kan leiden tot problemen tijdens drukke periodes. Vind de juiste balans die past bij de grootte en het verbruik van je (horeca)onderneming.

 

6. Keuze gemaakt? Bestellen maar!

Als je alle hokjes hebt afgevinkt, kan je overgaan op het belangrijkste: bestellen! Bij The Branding Club staan we klaar om je te helpen met elke stap in dit proces. Of je nu al precies weet wat je wilt of nog wat richting nodig hebt, onze experts zijn hier om je merkbeleving naar een hoger niveau te tillen. Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar hoogwaardige bedrukte glazen. Cheers to branding success!