Kennis

Servetten van bamboe: het duurzamere alternatief voor linnen en papier

Bamboe servetten zijn gemaakt van bamboevezel, een van de meest hernieuwbare hulpbronnen op aarde. Het wordt daarom niet voor niets beschouwd als dé ecologische stof met de hoogste duurzaamheidsprestaties. Ze zijn een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor papieren en linnen servetten, omdat ze gemaakt zijn van bamboevezel. Dit is een natuurlijk, sterker en eventueel herbruikbaar materiaal en kan helpen om afval te verminderen om zo de kosten op de lange termijn te verlagen.

Lees meer

5 trends voor 2023 volgens Thuisbezorgd

Jaarlijks presenteert Thuisbezorgd.nl - onderdeel van Just Eat Takeaway.com - sappige inzichten en data over het bestelgedrag van Nederland en de daarbij behorende trends in de markt voor het nieuwe jaar in hun Food Trend Rapport. Ongeveer 6 miljoen consumenten bestellen ieder jaar hun favoriete maaltijden bij de +/- 13.000 aangesloten restaurants.

Lees meer

Verpakkingen met watercoating: het duurzamere alternatief voor plastic

De horeca-industrie produceert jaarlijks een enorme hoeveelheid afval, waaronder plastic verpakkingen. Gelukkig zijn er duurzame alternatieven beschikbaar om plastic te verminderen en het milieu te beschermen. Een van deze alternatieven is het gebruik van kartonnen verpakkingen met een coating op waterbasis.

Lees meer

Rietjes van rijst: het duurzamere alternatief voor plastic en papier

Het plastic rietje waar we met zijn allen zo aan gewend zijn geraakt, heeft plaats gemaakt voor een duurzamer alternatief: het papieren rietje. Maar tegenwoordig maakt ook dit rietje plaats voor een duurzamer alternatief, namelijk voor het rietje gemaakt van rijst

Lees meer

Socials, socials, socials!

Een social media account is vrijwel onmisbaar in een goede marketingstrategie tegenwoordig. Instagram, Facebook en TikTok zijn niet meer weg te denken en er wordt flink geïnvesteerd in het online bereiken van de doelgroep via deze kanalen. Is het dan per sé nodig om geld te pompen in advertenties? Helemaal niet! Waar advertenties en promotieacties handig zijn voor het bereiken van een specifieke doelgroep, zijn organische posts op je kanalen heel belangrijk voor het opbouwen van een band met de gast. Maar waar te beginnen?

Lees meer

Tips en tricks om online de show te stelen

De horeca 2.0 vraagt een weerbare houding van horecaondernemers en laat geen enkele zaak ontkomen aan het belang van online aanwezigheid. Die behoefte is niet gek; er poppen volledig virtuele restaurants uit de grond en de impact van afhalen en bezorgen heeft ook na de pandemie zijn trend voortgezet. Genoeg reden om stil te staan bij jouw digitale zichtbaarheid. Hoe zorg je ervoor dat je online opvalt tussen alle andere horecaconcepten?

Lees meer