Home / Inspiratie / Kennis / Verpakkingen met watercoating: het duurzamere alternatief voor plastic

Verpakkingen met watercoating: het duurzamere alternatief voor plastic

De horeca-industrie produceert jaarlijks een enorme hoeveelheid afval, waaronder plastic verpakkingen. Gelukkig zijn er duurzame alternatieven beschikbaar om plastic te verminderen en het milieu te beschermen. Een van deze alternatieven is het gebruik van kartonnen verpakkingen met een coating op waterbasis. 



Maak kennis met de plasticvrije verpakkingen

Kartonnen verpakkingen met een coating op waterbasis zijn gemaakt van karton, een duurzaam en biologisch afbreekbaar materiaal dat gemakkelijk te recyclen is. De binnenkant van de verpakking is bedekt met een coating op waterbasis, wat ervoor zorgt dat de verpakking water- en vochtbestendig is. De coating is gemaakt van water en plantaardige oliën in plaats van van aardolieproducten, wat het een milieuvriendelijkere optie maakt dan traditionele plastic coatings. 

Er zijn vele voordelen verbonden aan het gebruik van kartonnen verpakkingen met een coating op waterbasis in de horeca: 

  • Ze zijn milieuvriendelijk en helpen bij het verminderen van plastic afval. 

  • Ze zijn stevig, sterk en kunnen gemakkelijk worden gebruikt voor het verpakken van een breed scala aan producten, van voedingsmiddelen tot non-foodartikelen. 

  • Ze zijn biologisch afbreekbaar en kunnen gemakkelijk worden gerecycled of verwerkt in compost. 

Bekijk alle verpakkingen »

 

 

Bovendien geven verpakkingen een professionele uitstraling aan je producten en je merkverhaal en zijn ze ideaal voor het vervoeren van je gerechten tijdens take away, delivery of to-go. 

 

Nieuwsgierig geworden wat wij voor jou kunnen betekenen?

Met doeltreffende branding laat jij ook de juiste indruk achter bij je gasten. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en ga in gesprek met een expert.