Home / Inspiratie / Kennis / 5 trends voor 2023 volgens Thuisbezorgd

5 trends voor 2023 volgens Thuisbezorgd

Jaarlijks presenteert Thuisbezorgd.nl - onderdeel van Just Eat Takeaway.com - sappige inzichten en data over het bestelgedrag van Nederland en de daarbij behorende trends in de markt voor het nieuwe jaar in hun Food Trend Rapport. Ongeveer 6 miljoen consumenten bestellen ieder jaar hun favoriete maaltijden bij de +/- 13.000 aangesloten restaurants. 

Ontdek hieronder wat de vijf trends zijn en hoe Monique van Loon (Food Expert) ze ziet: 

 

TREND 1: KLEINE GELUKSMOMENTEN 

De eerste trend draait om meer diverse keuzes op zowel het gebied van eten en drinken als (bestel)tijden. Steeds meer mensen besluiten zichzelf kleine geluksmomenten toe te staan wanneer ze iets willen eten of zichzelf gewoon willen verwennen. 

 

  • 64% van de Nederlanders zegt dat eten bestellen een betaalbare manier is om jezelf af en toe te verwennen. 
  • Een derde (31%) zegt ook graag wat extra's te bestellen voor een klein geluksmomentje, zoals een limited edition koffie in de ochtend. 
Deze verandering in gewoontes wordt ongetwijfeld beïnvloed door de nieuwe post-coronavirusrealiteit waarin thuiswerken een grote rol speelt. We zien ook een verschuiving in de mindset van consumenten die minder vooruit plannen en zien wat ze willen in een dag of een dag.   
In tijden van crisis grijpen we terug naar comfort food. We geven prioriteit aan ons mentale én fysieke welzijn, en daar speelt eten een fundamentele rol in. We voelen ons daar vandaag de dag niet meer schuldig over en zien het als een vorm van selfcare. Treat yourself!- Monique van Loon

 

 

TREND 2: BUDGETBEWUST GENIETEN  

Met de stijgende inflatie en de oorlog in Oekraïne die iedereen treft, heeft het financiële klimaat een grote invloed op de belangrijkste trends in de consumptie van voedsel en dranken. Consumenten maken meer tactische en creatieve keuzes door slimmer in te kopen en binnen hun budget te bestellen. 

  • Gezien deze prijsstijgingen overweegt de helft van de online boodschappenbezorgers om online te blijven bestellen, maar voor goedkopere opties te kiezen. 
  • Tegelijkertijd zijn er ook echte liefhebbers (44%) die eten van hoge kwaliteit waarderen en daardoor minder vaak bestellen. 
  • 7/10 (68%) van degenen die online eten bestellen, zou even vaak of zelfs vaker eten bestellen als er financiële voordelen waren zoals kortingsbonnen of kortingen. 
  •  3/5 (61%) van de Nederlanders overweegt bij het bestellen een gerecht te kiezen om de volgende dag te eten. 
  • De helft (52%) zegt ook te onthouden een grotere portie te bestellen, zodat ze meer dan eens kunnen eten. 

Om gasten aan zich te binden, zien we vaak dat restaurants promoties op hun gerechten aanbieden, trouwe gasten belonen of gratis bezorging geven. 

Als gevolg van de stijgende kosten van levensonderhoud, groeit onze eisenpakket en bijbehorende verwachtingen. Dit is dan ook hét moment voor restaurants om in te spelen op deze veranderende behoeftes, met betaalbare alternatieven voor kostbaar vlees, vis en gevogelte.

- Monique van Loon

TREND 3: BEWUST ETEN 

Het bewustzijn over duurzaam eten is al een tijdje in opkomst. Een bewust voedingspatroon met keuzes die een positieve impact hebben op onze gezondheid en het milieu.  

  • Drie op de vijf Nederlanders (62%) zegt het afgelopen jaar om gezondheidsredenen hun eetpatroon te hebben veranderd en bijna 40% zegt het eetpatroon te hebben veranderd omdat het beter is voor het milieu. 
  • Twee vijfde van de Nederlanders overweegt (vaker) veganistisch, vegetarisch of flexitarisch te eten omdat dat gezonder is (36%) en beter voor de planeet (36%).   

Het is geen verrassing dat aan de vraag naar veganistische en vegetarische gerechten wordt voldaan met de opkomst van een nieuwe generatie restaurants en keukens die gespecialiseerd zijn in nieuwe bereidingswijzen, ingrediënten en smaken. 

De milieubewustheid, herkomst en duurzaamheid van producten (én verpakkingen) is een belangrijke rol in ons keuzeproces geworden. Restaurants hebben een sleutelrol bij het aanmoedigen hiervan. Om de besteller te helpen door de bomen het eco-friendly bos nog te kunnen zien, is duidelijke en vooral betrouwbare informatie essentieel.

- Monique van Loon

 

TREND 4: CULINAIRE NOSTALGIE 

De afgelopen pandemische jaren hebben hun sporen nagelaten. In veel opzichten zijn we teruggegaan naar de basis en hebben we ons afgevraagd wat voor ons belangrijk is. 
  • 60% van de Nederlanders probeert graag nieuwe, modernere versies van hun favoriete traditionele gerechten. 

  • Meer restaurants dan ooit tevoren sluiten zich aan bij Thuisbezorgd en bieden traditionele gerechten in een nieuw jasje.   

Gedreven door de drang naar vertrouwdheid en comfort, is er een tendens om nostalgische comfortfoods te combineren met nieuwe culinaire smaken en ideeën. 

We vinden meer dan ooit troost in ‘het oude vertrouwde’ - ook op ons bord, in de vorm van nostalgische gerechten die een veilig en fijn gevoel geven. Het is daarom niet vreemd dat we juist nu zo teruggrijpen op trends van vroeger en retro-maaltjes, al dan niet met een hedendaagse twist.

- Monique van Loon

TREND 5: DIGITALE GASTRONOMIE 

De 'digitale gastronomie' van de chef op sociale media wordt gedreven om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van de consument naar gerechten met intense smaken en gedurfde presentaties die alle zintuigen prikkelen. 

  • Ruim 70% van de Nederlanders zegt eerst naar online foto's, zoals Instagram, te kijken voordat ze naar een restaurant gaan of een maaltijd bestellen. Een kwart (23%) doet dat altijd. 
  • 1 op de 10 maakt foto's van elke maaltijd die ze bestellen en 62% maakt regelmatig foto's.   

Dus komend jaar zullen de feeds op social media platforms meer dan ooit rijkelijk gevuld worden met foto's en video's van heerlijk, kleurrijk eten, zoals grote burgers met nieuwe ingrediënten, verrassende fusion sushi en frietjes met een overdaad aan toppings.  

De koopkracht daalt, dus de kritische eter wil er zeker van zijn kwaliteit in huis te halen. Dat gaat verder dan interessante gerechten op het menu: sprankelende food fotografie en wervende teksten trekken twijfelaars eerder over de streep. Maar tevens aanwezigheid én betrokkenheid op sociale platformen, waar de huisstijl naadloos in moet worden doorgetrokken, is belangrijk.

- Monique van Loon