Home / Inspiratie / Kennis / 4 tips voor het uitzoeken van passende servetten voor jouw merkidentiteit

4 tips voor het uitzoeken van passende servetten voor jouw merkidentiteit

In de wereld van horecabranding zijn er talloze manieren om je te onderscheiden met je merkidentiteit, maar door alle mogelijkheden zie je soms door de bomen het bos niet meer. That’s our cue! The Branding Club geeft je graag uitleg over passende custom producten die naadloos aansluiten op jouw merkidentiteit, met deze keer de focus op niets minder dan: servetten!

 

Servetten: de ondergewaardeerde tafelaankleding

Maar eerst, laten we het even hebben over de servet. Vaak worden servetten namelijk gezien als een noodzaak zonder veel nadruk op hun bijdrage aan de merkervaring. Ze zijn dan ook vaste gast als tafelaankleding bij nagenoeg alle horecaconcepten, maar velen slaan de plank mis door blanco servetten neer te leggen. Jammer, want servetten bedrukken is een laagdrempelige, maar ideale manier om je merkidentiteit te versterken. Maar hoe zorg je voor servetten die perfect bij je merkidentiteit passen? Wij leggen het uit!

 

1. Begrijp je merkidentiteit

Voordat je servetten kiest, is het essentieel om je merkidentiteit grondig te begrijpen. Dit betekent weten wat je merk vertegenwoordigt, welke waarden je wilt uitstralen, en hoe je wilt dat klanten je merk ervaren. Dit inzicht zal de basis vormen voor het kiezen van servetten die je merkboodschap versterken.

 

2. Kies het type servet

Het type servet dat je kiest spreekt boekdelen over je merkidentiteit. Voor welke ga jij?

 

Bamboe servetten

Met bamboe servetten straal je direct uit dat je voor duurzaamheid staat. Perfect voor bijvoorbeeld een hippe merkidentiteit waarbij ‘going green’ centraal staat.

 

Airlaid servetten

Airlaid servetten stralen een stukje luxe uit. Ze hebben de uitstraling van stof en zijn net zo comfortabel. Daarnaast hebben ze een zachtere en betere textuur dan tissue servetten en zijn ze steviger. Bij gebruik gaan ze dus niet snel kapot.

 

Tissue servetten

De tissue servetten zijn ideaal als je voor no-nonsense staat. Gewoon rechttoe rechtaan functionele servetten die precies doen wat ze moeten doen én subtiel je merkidentiteit communiceren.

 

3. Ga na wat voor design bij je merkidentiteit past

Je merkidentiteit inzichtelijk? Check! Het type servet gekozen? Check! Dan is het nu tijd om te bepalen wat voor design hierbij past. Ga je voor minimalistisch wit in combinatie met je logo of pak je liever uit met een explosie van kleuren? Als je al een bestaande huisstijl hebt, raden we aan om het design voor je servetten hierbij aan te laten sluiten. Zo creëer je consistentie en optimale merkherkenning!

 

4. Houd het up-to-date

De wereld van merkidentiteit is altijd in beweging. Wat vandaag fris en relevant is, kan morgen achterhaald zijn. Nu is het misschien overdreven om elke dag je servetten aan te passen, maar zorg wel dat je openstaat voor veranderingen die je merkidentiteit alleen maar ten goede komen.

 

Meer hulp nodig? Let us know!

Ben je helemaal ready om je tafelaankleding naar een hoger niveau te tillen of heb je nog vragen? In beide gevallen staan we klaar om je te helpen. Zet vandaag nog de stap naar betere merkbeleving en neem contact met ons op.