Home / Inspiratie / Cases / AFLEVERING #4 Habana Beach: Een culinaire revolutie aan de kust dat voelt als thuiskomen

AFLEVERING #4 Habana Beach: Een culinaire revolutie aan de kust dat voelt als thuiskomen

Ontdek hoe Habana Beach, onder leiding van mede-eigenaar Tyke Otten, is uitgegroeid tot een toonaangevende culinaire bestemming voor strandliefhebbers, waar iedere gast zich deel van de familie voelt aan de kust van Den Haag.

 
 

DE REIS VAN HABANA BEACH

Ruim twee decennia geleden begon de familie van Tyke Otten met Habana Beach, een tijd waarin strandtenten niet bekend stonden om hun culinaire aanbod. Door de jaren heen heeft Habana Beach zich ontwikkeld tot een culinaire bestemming die bezoekers vanuit heel Den Haag en Kijkduin aantrekt. Tyke's vastberadenheid om het niveau van gastvrijheid en keuken telkens te verhogen, heeft ertoe geleid dat Havana Beach een begrip werd voor zowel lokale bewoners. Elk jaar worden de menu's en services geëvalueerd en verbeterd, wat leidt tot een groeiende reputatie als toplocatie voor culinaire genoegens aan het strand.
 

EEN STRANDTENT ALS FAMILIEBEDRIJF

Habana Beach is meer dan alleen een strandtent; het is een plek waar gasten terugkeren en waar nieuwe gasten snel worden opgenomen in de 'Beach Family'. Deze benadering heeft een sfeer gecreëerd waarin iedere gast zich welkom en gewaardeerd voelt. Tyke en zijn team – dat wordt gevormd door zijn familie – leggen de nadruk op persoonlijke interacties en maken van elke maaltijd een ervaring. Dit familiegevoel is essentieel in hun benadering en wordt versterkt door evenementen en activiteiten die gericht zijn op het samenbrengen van mensen. Want zoals Tyke zelf zegt: “Het strand is voor iedereen.”
 

INNOVATIE EN VOORBEREIDING

Elke winter neemt het team van Habana Beach de tijd om grondig te innoveren en voor te bereiden op het komende seizoen. Dit is een periode van reflectie en planning waarin wordt geïnvesteerd in de zaak om de gastvrijheid te verbeteren en te zorgen voor een vlekkeloze bedrijfsvoering in de drukke zomermaanden. De investeringen zijn divers: van het vernieuwen van het interieur, wat zorgt voor een frisse en uitnodigende sfeer, tot het updaten van de keukenfaciliteiten om efficiënter te kunnen werken en een hogere kwaliteit van gerechten te kunnen garanderen. Ook de implementatie van nieuwe kassasystemen speelt een sleutelrol in het verbeteren van de operationele efficiëntie, waardoor het team sneller kan reageren op de dynamische vraag van de gasten. Maar daar houdt het niet op: ook wordt er volop geïnvesteerd in het vertellen van hun merkverhaal in bedrukte producten en wordt de Boho en Bali-vibes verder versterkt, zoals in rijst rietjes, bestekzakjes, vetvrij papier en diverse verpakkingen.

 

DE UITDAGINGEN VAN EEN STRANDTENT

Werken op het strand betekent flexibel zijn en kunnen schakelen, afhankelijk van het aantal gasten en de weersomstandigheden. Tyke benadrukt hoe deze dynamiek het werk op het strand zowel uitdagend als belonend maakt, omdat geen enkele dag hetzelfde is. De onvoorspelbaarheid vereist een goed voorbereid team en systemen die snel kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden. Deze constante staat van alertheid en aanpassingsvermogen is wat Habana Beach onderscheidt en zorgt voor een continue stroom van tevreden klanten.

 

VISIE OP DE TOEKOMST

Tyke ziet een toekomst waarin Habana Beach niet alleen wordt gezien als een plek om te relaxen, maar ook als een culinaire bestemming. Hij wil het stereotype dat je niet goed kunt eten bij een strandtent doorbreken, en bewijzen dat hoogwaardige maaltijden en beleving aan het strand mogelijk zijn. Zijn ambitie is om Habana Beach te transformeren in een restaurant dat bekend staat om zijn uitstekende keuken en memorabele gastvrijheid, waarbij het comfort en de ontspanning van het strand behouden blijven. Door innovatie, echte aandacht voor de gast en een ongeëvenaarde strandervaring te bieden, is Tyke vastbesloten Habana Beach naar nieuwe hoogten te leiden.

Door de focus op kwaliteit, gastvrijheid en voortdurende innovatie is Habana Beach uitgegroeid tot meer dan een strandtent. Het is een plek waar elke gast kan genieten van topgerechten in een ongedwongen sfeer, waarbij de essentie van het strandleven behouden blijft.