Home / Inspiratie / Cases / Aflevering #2 Hoe Wim Ballieu met zijn unieke concept Ball's & Glory een sterk merk creëert

Aflevering #2 Hoe Wim Ballieu met zijn unieke concept Ball's & Glory een sterk merk creëert

Ontdek het succesverhaal achter Ball's & Glory (BE), waar oprichter en chef Wim Ballieu een unieke draai geeft aan de klassieke gehaktbal. Dit verhaal gaat verder dan alleen heerlijk eten; het gaat over een visie, een filosofie, en hoe een 'one trick pony' uitgroeit tot een merk met diepgang. En dat ieder seizoen weer opnieuw waarmaakt.

 
 

DE OPRICHTING VAN BALL'S & GLORY

Wim Ballieu, zowel de bezielende kracht als de chef-kok achter Ball's & Glory, introduceert een concept waarbij de gehaktbal centraal staat. Maar deze gehaktballen zijn niet zomaar gehaktballen; ze zijn de belichaming van 'het beste Belgische betaalbare eten voor iedereen'. Zijn passie voor koken en zijn ondernemersgeest komen samen in een concept waarbij elk detail, van boerderij tot bord, doordrenkt is van kwaliteit en zorg.

 

MEER DAN EEN GEHAKTBAL

In een wereld waar digitaal koning is, herinnert Ball's & Glory ons eraan dat de echte magie offline gebeurt. De restaurants van Wim zijn meer dan alleen plekken om te eten; het zijn ervaringen, gemeenschappen, en toevluchtsoorden waar elke hap een verhaal vertelt.

Wat Ball's & Glory namelijk onderscheidt, is de filosofie die verder gaat dan het product zelf. Dit merk staat voor een offline ervaring, een belofte van kwaliteit en toegankelijkheid. Wim benadrukt het belang van eigen productie, met een eigen boerderij die de basis legt voor hun culinaire creaties. Het merk hanteert een 'Food First' benadering, waarbij de seizoenen en de natuurlijke cyclus van ingrediënten de inspiratie vormen voor het menu en bedrijfsvoering.

 

OMNICHANNEL ONDERNEMERSCHAP: EEN GENIALE MIX

Bij Ball's & Glory draait alles om de ervaring. Van de zorgvuldig ontworpen restaurants tot de manier waarop én waarin de gerechten worden geserveerd, elk aspect van het merk is bedoeld om een verhaal te vertellen. Denk aan gepersonaliseerde glazen op tafel tot aan bedrukte foodverpakkingen tijdens delivery en take away. Wim ziet de restaurants als een podium waar het merk tot leven komt, waar klanten niet alleen komen eten, maar ook deel uitmaken van de Ball's & Glory-familie.

Ball's & Glory neemt een omnichannel benadering aan om hun filosofie en producten te delen. Of het nu gaat om evenementen, een foodtruck, het delen van recepten of samenwerkingen met bezorgdiensten zoals Foodbag, het merk zoekt altijd naar innovatieve manieren om hun verhaal te vertellen en hun publiek te bereiken. Deze aanpak zorgt voor een dynamische interactie met klanten, zowel online als offline.

Ball's & Glory omarmt de omnichannel aanpak met open armen, waardoor je van hun heerlijkheden kunt genieten waar je ook bent. Het is een 360-graden ervaring die je uitnodigt om deel uit te maken van de Ball's & Glory familie, op elke mogelijke manier.

 

GOESTING: HET GEHEIME INGREDIËNT

De kern van Ball's & Glory's succes is 'goesting', een woord dat zoveel meer betekent dan alleen 'trek hebben'. Het gaat over passie, over het verlangen om te creëren, te delen en te genieten. Ballieu en zijn team leggen deze goesting in alles wat ze doen, van de bereiding van de gerechten tot de interactie met klanten. Het is deze goesting die klanten voelen en ervaren, een gevoel dat hen steeds weer terugbrengt naar Ball's & Glory.

Ball's & Glory bewijst dat een sterk merk niet alleen gaat over wat je verkoopt, maar vooral over de passie, de ervaring en de waarden die je deelt. Het is een plek waar elke gehaktbal een verhaal vertelt, en waar elke maaltijd een herinnering wordt.

 

In deze miniserie gaan we in gesprek met verschillende ondernemers uit de horeca- en retailbranche over de kracht van hun branding- en marketingstrategie, ieder seizoen weer. Ontdek hoe zij dit succesvol in de praktijk brengen en welke communicatiekanalen hierbij van belang zijn.