Home / Inspiratie / Cases / Aflevering #1 Ontdek de kunst van marketing met Julie Hoebink bij Make My Day Nijmegen

Aflevering #1 Ontdek de kunst van marketing met Julie Hoebink bij Make My Day Nijmegen

Maak je klaar voor een nieuw seizoen met Julie Hoebink, eigenaresse van Make My Day in Nijmegen (NL). Julie Hoebink, de drijvende kracht achter deze inspirerende concept store, deelt haar strategie in een niet te missen video over hoe zij en haar team elk seizoen opnieuw van hun (potentiële) klanten loyale ambassadeurs maken.
 
 

HET VERHAAL VAN MAKE MY DAY NIJMEGEN

Julie Hoebink, een gepassioneerde ondernemer van 36 jaar, heeft Make My Day opgericht met een visie die verder gaat dan alleen een winkel zijn. Tien jaar geleden begon ze dit avontuur toen concept stores nog in opkomst waren in Nederland. Haar missie? Mensen helpen om hun eigen stijl te ontdekken en te omarmen.

Make My Day is meer dan een winkel; het is een bestemming waar klanten worden uitgenodigd om zichzelf te uiten door middel van mode en interieur. Julie's liefde voor mode en haar achtergrond in de detailhandel hebben geleid tot het creëren van een unieke winkelervaring die draait om persoonlijke expressie en kwalitatieve service.

 
DE KRACHT VAN EIGEN IDENTITEIT

Wat Make My Day onderscheidt, is hun nadruk op het creëren van een eigen merkidentiteit. Bij Make My Day draait alles om het stimuleren van creativiteit en het aanmoedigen van klanten om hun persoonlijke stijl te omarmen. Dit gaat verder dan alleen maar trendy zijn; het gaat om het vinden van authenticiteit in een wereld vol trends.

Met een rooster van steeds veranderende thema's om de drie maanden, blijft Make My Day trouw aan haar eigen concept, terwijl het toch flexibel genoeg blijft om mee te gaan met de nieuwste trends. Door te focussen op uniekheid en niet te veel naar anderen te kijken, blijft Make My Day een opvallend merk in de regio.

 

DE CREATIEVE MARKETINGAANPAK VAN JULIE HOEBINK

Julie heeft een unieke marketingaanpak ontwikkeld om Make My Day Nijmegen op de kaart te zetten. Zij en haar team beginnen met het samenstellen van hun assortiment zo'n zes maanden van tevoren. Vervolgens komen ze samen voor een seizoensbijeenkomst om de komende trends te bespreken en deze te verbinden met een thema dat de identiteit van Make My Day weerspiegelt.

Dit thema wordt vervolgens geïntegreerd in alle aspecten van de winkel, van gepersonaliseerd cadeaupapier, tote bags en papieren draagtassen tot de sociale media en de webshop. Op deze manier blijft Make My Day consistent en relevant, terwijl het zijn eigen unieke stempel behoudt.

Een van de belangrijkste aspecten van de marketingaanpak van Julie is het gebruik van social media. Het creëren van hun eigen content door middel van video- en fotoshoots vormt hierbij de basis. Door regelmatig te posten op Instagram zorgt Make My Day er niet alleen voor iedereen op de hoogte is van het assortiment van dat seizoen, maar is het bereik dat ze hiermee genereren ook nog eens groot. 

De succesvolle marketingstrategie van Make My Day Nijmegen heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf is gegroeid en steeds bekender wordt in Nijmegen en omgeving.

 
HET BELANG VAN SEIZOENSGEBONDEN MARKETING

Seizoensgebonden marketing speelt een belangrijke rol in de marketingstrategie van Julie. Ze begrijpt dat de behoeften en interesses van haar klanten veranderen afhankelijk van het seizoen, en ze speelt hierop in door een speciaal assortiment creëren dat aansluit bij de seizoensgebonden thema's en trends.

Het belang van seizoensgebonden marketing is dat het klanten aantrekt en betrokken houdt. Door in te spelen op de seizoensgebonden behoeften en interesses van haar klanten, weet Julie hen te inspireren en te motiveren om bij Make My Day Nijmegen te winkelen. Seizoensgebonden marketing helpt ook om een gevoel van urgentie te creëren, omdat klanten weten dat de aanbiedingen en acties slechts tijdelijk beschikbaar zijn.

Julie maakt gebruik van verschillende strategieën en tactieken om seizoensgebonden marketing succesvol toe te passen. Ze creëert bijvoorbeeld speciale collecties en limited edition producten die alleen beschikbaar zijn tijdens bepaalde seizoenen. Daarnaast maakt ze gebruik van seizoensgebonden thema's en kleurenpaletten in haar marketingmateriaal en etalages om de aandacht van haar klanten te trekken en synergie te creëren tussen de online en offline kanalen.

Het belang van seizoensgebonden marketing kan niet worden onderschat in de marketingstrategie van Julie. Het zorgt ervoor dat Make My Day Nijmegen relevant blijft en inspeelt op de behoeften van haar klanten, ongeacht het seizoen.
 
In deze miniserie gaan we in gesprek met verschillende ondernemers uit de horeca- en retailbranche over de kracht van hun branding- en marketingstrategie, ieder seizoen weer. Ontdek hoe zij dit succesvol in de praktijk brengen en welke communicatiekanalen hierbij van belang zijn.