Aanbod
Platform
Bedrijf
Contact
Eco

Versterk je imago met eco friendly bedrukte horecaproducten

De milieubewustheid in de hele keten stijgt

Binnen de hospitality branche begrijpt iedere ondernemer het belang van het creëren van een onvergetelijke gast- en merkbeleving. Een belangrijke factor die hierbij komt kijken is de herkomst en milieuvriendelijkheid van de menukaart. Maar de milieubewustheid van de gast gaat tegenwoordig verder dan dat: ook de duurzaamheid van verpakkingen en andere accessoires spelen een steeds grotere rol in het keuzeproces.

Bovendien worden we uitgedaagd om het plasticgebruik te reduceren zodat de negatieve effecten op het milieu verminderen. Om dit zwerfafval te beperken is er al enige tijd de SUP-wetgeving van toepassing met een pakket aan maatregelen.

Join the eco club

Bij The Branding Club staan we volledig achter deze besluiten om de negatieve impact op het milieu te reduceren. We zetten ons in voor duurzamere producten die niet alleen vooruitstrevende concepten versterken, maar ook bijdragen aan een betere toekomst voor onze planeet. Om iedereen te voorzien van de meest innovatieve en milieuvriendelijke producten, blijven we constant op de hoogte van de laatste trends en behoeften van klanten en zoeken we proactief naar (lokale) leveranciers die hier het verschil in maken.

3 ingrediënten van onze eco friendly producten en hun unieke eigenschappen

Versterk komende horecaseizoen je imago en maak het verschil met deze SUP-proof producten, exclusief design en krachtige beleving.

Bamboe
vs
Linnen
Papier
Milieuvriendelijk

Bamboe servetten zijn duurzamer dan papieren servetten omdat ze biologisch afbreekbaar zijn en minder afval produceren. Bovendien is bamboe een hernieuwbare bron die snel groeit en geen pesticiden of kunstmest nodig heeft. Hierdoor zijn bamboe servetten een duurzamere keuze dan papieren servetten die vaak van bomen worden gemaakt, en linnen servetten die veel water en energie vereisen om te produceren.

Sterker en duurzamer

Bamboe servetten zijn sterker en duurzamer dan papieren servetten en gaan langer mee. Ze zijn ook minder vatbaar voor scheuren en rafelen dan linnen servetten.

Zachter en comfortabeler

Bamboe servetten zijn zachter en comfortabeler dan papieren servetten en voelen prettiger aan op de huid voor de gasten. Ze zijn ook minder stijf dan linnen servetten en hebben een natuurlijke uitstraling.

Hygiëne

Bamboe servetten zijn van nature antibacterieel en kunnen daarom bijdragen aan een hygiënische omgeving in de horeca.

Kostenefficiënt en makkelijk te onderhouden

Bamboe servetten zijn gemakkelijk te onderhouden. Ze zijn namelijk minder vatbaar voor vlekken dan linnen servetten en hoeven niet gestreken te worden. In tegenstelling tot linnen servetten zijn bamboe servetten een stuk goedkoper, vanwege de hoge energiekosten voor het wassen. Daardoor zorgen bamboe servetten voor een besparing.

Stijlvol en elegant

Bamboe servetten hebben een stijlvolle en elegante uitstraling die past bij elke gelegenheid. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen en kunnen worden gebruikt voor formele diners, informele bijeenkomsten en alles daartussenin.

Absorptievermogen

Bamboe servetten hebben een hoog absorptievermogen, waardoor ze effectiever zijn in het opnemen van vloeistoffen dan papieren servetten.

Servetten

Watercoating
Karton
vs
Plastic
Milieuvriendelijk

Kartonnen verpakkingen met watercoating zijn milieuvriendelijker dan plastic verpakkingen omdat ze biologisch afbreekbaar zijn en minder schadelijk zijn voor het milieu.

Duurzaam

Kartonnen verpakkingen zijn duurzamer dan plastic verpakkingen omdat ze langer meegaan en minder snel breken of scheuren.

Kostenbesparend

Kartonnen verpakkingen zijn over het algemeen goedkoper dan plastic verpakkingen, waardoor horecaondernemers geld kunnen besparen op hun verpakkingskosten.

Aantrekkelijk

Kartonnen verpakkingen met watercoating hebben een aantrekkelijke uitstraling en kunnen worden bedrukt met het logo of de naam van het bedrijf, waardoor ze een professionele uitstraling hebben.

Veilig

Kartonnen verpakkingen zijn veiliger dan plastic verpakkingen omdat ze minder snel breken en minder scherpe randen hebben.

Gemakkelijk te recyclen

Kartonnen verpakkingen zijn gemakkelijk te recyclen en kunnen worden hergebruikt, waardoor ze een duurzame keuze zijn voor horecaondernemers.

Foodboxes

Frietbakjes

Foodtrays

Burgerboxen

Rijst
vs
plastic
Papier
Milieuvriendelijk

Rietjes van rijst zijn biologisch afbreekbaar en composteerbaar, waardoor ze een duurzame keuze zijn in vergelijking met plastic rietjes die honderden jaren nodig hebben om af te breken.

Gezondheid

Rietjes van rijst zijn vrij van chemicaliën en toxines die in plastic rietjes kunnen voorkomen. Dit maakt ze een veiligere optie voor gebruik in drankjes.

Sterk en duurzaam

Rietjes van rijst zijn sterk en duurzaam, waardoor ze niet snel breken of uit elkaar vallen tijdens gebruik.

Natuurlijke uitstraling

Rietjes van rijst hebben een natuurlijke uitstraling en passen goed bij een duurzame levensstijl. Steeds meer consumenten zijn zich bewust van de impact van plastic op het milieu en kiezen daarom voor duurzame alternatieven. Door rietjes van rijst aan te bieden, kan een horecaondernemer aan deze vraag voldoen en klanttevredenheid vergroten.

Kostenefficiënt en makkelijk te onderhouden

Bamboe servetten zijn gemakkelijk te onderhouden. Ze zijn namelijk minder vatbaar voor vlekken dan linnen servetten en hoeven niet gestreken te worden. In tegenstelling tot linnen servetten zijn bamboe servetten een stuk goedkoper, vanwege de hoge energiekosten voor het wassen. Daardoor zorgen bamboe servetten voor een besparing.

Makkelijk te produceren

Rijstrietjes zijn gemakkelijk te produceren en vereisen geen ingewikkelde productieprocessen zoals plastic rietjes.

Rietjes

Nieuw: eco friendly sample box

Wij begrijpen dat je de milieuvriendelijke horecaproducten eerst wil testen op kwaliteit, materiaal en gebruik. Vraag daarom gratis een eco friendly sample box aan en zet de eerste stap naar het versterken van je imago!

Vraag gratis eco samples aan

SUP-proof producten

Bekijk ons eco aanbod
Bekijk ons eco aanbod

Eco producten op maat

Welke SUP-proof opties zijn er nog meer?

Er zijn buiten ons standaard aanbod nog meer opties die binnen de SUP-richtlijn vallen. Denk bijvoorbeeld aan:

Wil je meer informatie over deze producten? Wij helpen je natuurlijk graag! Wij gaan graag samen met jou op zoek naar duurzamere en toekomstbestendige verpakkingsalternatieven die het beste bij jou passen. Vraag daarom nu gratis advies aan.

Vraag gratis advies aan