Home / Inspiratie / Cases / De huisstijl van YumBum

De huisstijl van YumBum

Meet the concept 

YumBum verkoopt gelaagde, kleurrijke lekkernijen voor iedereen die houdt van zoet! 

 

Before the magic 

De ondernemers van YumBum, een uitbreiding van moederbedrijf ManQal Grab & Grill, zijn eerder een Brand & Design-traject aangegaan met onze designers voor de zaak Bella Di Nonno. Ze wilden graag nog een zaak openen en inspelen op de zoete trend – YumBum was dus helemaal nieuw en klaar om een vet merk te worden. Sterker nog, zelfs voor de naam schakelden ze onze hulp in. De branding moest vooral zachtheid, ‘kawaii’ (= Japanse schattigheid) en de kleuren van de regenboog uitstralen en het assortiment representeren.

 

YumBum_Mockup_Foodbox

 

How we made them wooow 

Pakket: Complete Brand

Ten eerste werd er zo veel mogelijk inspiratie opgedaan en moodboards gemaakt binnen de gegeven kaders met vormen van taarten, cupcakes, red velvet, layered cakes en carrot cakes. De keuzes die tot stand kwamen zijn gebaseerd op smaakbeleving: zachte kleuren representeren de romige vulling en cake biscuit, de frisse kleuren werd uit het fruit gehaald. Hierdoor ontstond het kleurenpallet. 

De inspiratie voor de illustraties is gekomen uit het assortiment. Hierin zie je o.a. het fruit en layered cake – dat een specialiteit van YumBum is - terugkomen. Om tot de vorm van het font te komen, werd er veel geëxperimenteer met karakters, want met de naam YumBum kun je natuurlijk al veel. Er werd gekozen voor ronde vormen ('bum') met een expressie die ‘yum’ uitstraalde. Op dezelfde manier is ook het font ontstaan: een speelse, rondvormige font in combinatie met een lichte, frisse letter. 

 

About the branding 

Karakters staan centraal, deze taart brengt YumBum helemaal tot leven. Beeldmerk representeert de reactie van elke zoetekauw die in aanraking komt met hun assortiment: ‘yum!’! Daarnaast bestaat deze ook uit lagen, net zoals hun taarten. De kleuren zijn gekozen op basis van de beroemde rainbowcake en fruit.