Home / Inspiratie / Cases / De huisstijl van Soju Bar

De huisstijl van Soju Bar

Meet the concept 

Bij Soju Bar gaat het om comfort food, lekkere drankjes en vooral... gezelschap! De Koreaanse cultuur viert kameraadschap met eten & drinken. Laten we de vrije tijd vieren met vrienden, familie en geliefden bij Soju Bar! Soju Bar is een plek waar je kunt genieten van Koreaanse gebakken kip, bier en (natuurlijk) soju. 

 

Before the magic 

De identiteit van Soju Bar was duidelijk en helder. Maar de visuele identiteit kon wel een opfrisbeurt gebruiken. De huidige huisstijl bestond uit enkele stijlelementen die verder uitgewerkt dienden te worden en in de zaak werd gebruik gemaakt van indrukwekkende tekeningen. Met dit inzicht zijn onze designers aan de slag gegaan en hebben ze de huisstijl voorzien van een upgrade. 

 

Sojubar_Mockup_Takeaway Bag

 

How we made them wooow

Pakket: Complete Brand

Omdat Soju Bar graag een verfrissing van de huisstijl wilden, waren er op voorhand kaders die al vaststonden, zoals het lettertype (font), de kleur blauw en graffiti-patronen.  
Door de indrukwekkende elementen uit de zaak werd de beleving van het merk al snel herkend: je waant je voor eventjes in het Koreaanse straatbeeld. De blauwe kleur werd daarom aangevuld met extra tonen die iets zachter waren dan de originele kleur blauw maar wel in neon. Dit zorgt voor een fijn contrast, extra visualisatie van het Koreaanse straatbeeld en veelzijdige inzetbaarheid van het font. Het neon-effect zie je dan ook terug in het onderschrift van het logo, dat schetsmatig is toegepast en perfect aansluit bij de stijl van het interieur. 
Patronen die werden toegevoegd aan de vernieuwde huisstijl zijn elementen die je op buitenmuren ziet op straat, zoals gescheurde kranten, versleten bakstenen en felle neon. Al deze elementen zie je ook terug in de geïllustreerde tijger – dat als mascotte dient - om het straatbeeld extra op te laten vallen. De tijger is geüpdatet door het op een dronken/jolige manier weer te geven, aangezien soju een sterk Koreaans drankje is.  

 

About the branding 

De visuele identiteit van Soju Bar is geïnspireerd op street-art en het nachtleven. Door stijlelementen als gescheurde posters, street-art en neonletters toe te passen, straalt Sojubar vrijheid uit. Comfort, spontaniteit en goede smaak. Kijken of aanwezig zijn bij Sojubar moet je het gevoel geven van een leuke avond uit!